MESA REDONDA: Guionistas na TV

MESA REDONDA: Guionistas na TV

A Fundación SGAE convoca, a través do Consello Territorial da SGAE en Galicia e coa colaboración da USC, a mesa redonda Guionistas na TV. O século XXI marcou un cambio de tendencia na produción audiovisual: as novas plataformas e dispositivos provocaron unha evolución da creatividade e do propio negocio cara á televisión, tanto na súa concepción clásica como nos seus diversos formatos para consumo en liña. Nesta mesa, tres profesionais do sector explicarán as claves do seu oficio e debaterán sobre as súas circunstancias, ofrecendo un achegamento necesario ao presente inmediato da creación audiovisual.

O encontro Guionistas na TV celebrarase na Facultade de Ciencias da Comunicación da USC (Aula de Visionado 1) o martes 10 de decembro (16:00 a 18:00 horas) con acceso libre e gratuíto ata completar aforo.

Participarán tres importantes guionistas:


-Xosé Cermeño é escritor, realizador e guionista. Creador de Pratos combinados e director de Larpeiros, entre moitos outros espazos. Estrea este mes de decembro unha nova serie na TVG: Do dereito e do revés.
-Andrés Mahía traballou como guionista, argumentista ou director para series como Mareas vivas ou Terras de Miranda. Como socio da produtora Zopilote, creou Era visto! ou Malo será!, que segue a emitirse con éxito na TVG.
-Alberto Guntín foi creador, guionista ou director de series como Padre Casares ou Mareas vivas, e ademais produtor executivo de Matalobos ou Serramoura. Tamén é Director de Desenvolvemento de Voz Audiovisual.

Entre todos abordarán cuestións coma os cambios creativos no proceso de produción; a evolución dunha historia dende a escrita ata a pantalla; a relación do autor co resto do equipo; ou a adaptación ás emerxentes plataformas de contidos e ás tendencias e estilos de consumo.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies